TÉR Műhelykonferencia a Mód-Szer-Tár-ban szakmai anyagai – Óvodák teljesítményértékelési rendszerének kialakítása a jogszabályi elvárások tükrében

Megrendelhető

Online TÉR-konferenciánkon hathatós támogatást kívántunk nyújtani az óvodák igazgatói és nevelőközösségei számára a bérek évenkénti megállapításának alapját is képező kompetencia és teljesítményalapú értékelési rendszer szabályozásához és működtetéséhez.

A 2024. szeptember 1-től bevezetésre kerülő teljesítményértékelés BM-koncepciójával már 2023 tavaszán megismerkedhettek a pedagógusok, azonban a teljes körű törvényi és rendeleti szabályozás tartalmai csak jóval később, 2024 tavaszán váltak ismertté. Mindez komoly akadályokat jelent az óvodaigazgatók és nevelőközösségek számára a tekintetben, hogy egyrészt a jogszabályi környezet ismeretében – lehetőség szerint a nevelőközösség minél szélesebb körű bevonásával – készüljön el az intézmény külső szempontokra épülő Értékelési Szabályzata, másrészt a bevezetés előtt még ebben a nevelési évben próbamérésekre, azaz, a rendszer kipróbálására is sor kerüljön.

A teljesítményértékelés intézményi szabályozása – és majdan a rendszer működtetése is – csapatmunkát igényel. Fontos, hogy az értékelők és az értékeltek a jogszabályi elvárások és a módszertani javaslatok intézményi adaptációja során „egy nyelven beszéljenek”. Közösen értelmezzék az ágazati, és határozzák meg az intézményi szintű célokat, az alapelveket, és az értékelés szempontjaihoz lehetőség szerint konszenzussal határozzák meg a kompetencia és teljesítmény objektív megítélésére alkalmas helyi indikátorokat/mutatókat.

A műhelykonferencia anyagainak megrendelő számára a nevelési év ezen kiemelt feladataihoz kívánunk hathatós szakmai-módszertani támogatást nyújtani abban a reményben, hogy a résztvevők számára biztosított segédanyagok, dokumentumminták, valamint igény szerint az 50% kedvezménnyel megvásárolható és adaptálható Értékelési Szabályzat birtokában – a rendelkezésre álló viszonylag kevés idő ellenére is – fel tudnak készülni a teljesítményértékelési rendszer bevezetésére.

A TÉR Műhelykonferencia tartalmai

1. A TÉR törvényi, és jogszabályi erővel bíró rendeleti szabályainak bemutatása és gyakorlatközeli értelmezése:

  • 18/2024. (IV. 4.) BM rendelet a pedagógusok teljesítményértékeléséről
  • Szakmai, módszertani ajánlás a pedagógusok, vezetők teljesítményértékeléséhez – Óvodák számára
  • Szakmai, módszertani ajánlás a pedagógusok, vezetők teljesítményértékeléséhez – Óvodapszichológusok számára
  • Szakmai, módszertani ajánlás a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottak teljesítményértékeléséhez

2. Teljesítményértékelési Szabályzat – Kompetencia és teljesítményalapú értékelési rendszer (Adaptálható dokumentumminta)

  • Adaptálható dokumentumminta bemutatása
  • Hogyan tovább? – Módszertani segítség a vezetői feladatok ütemezéséhez, és nevelőtestületek munkájához

Előadó: Lendvai Lászlóné Ani intézményfejlesztő, köznevelési szakértő

Akiknek ajánljuk: Igazgatóknak, igazgatóhelyetteseknek, tagintézmény-igazgatóknak, intézményegység-vezetőknek, tagintézményigazgató-helyetteseknek, intézményegységvezető-helyetteseknek, szakmai munkaközösségek vezetőinek, minőségügyi csoportok vezetőinek, pedagógusoknak, nevelőtestületeknek

Megrendelőink az alábbi tartalmakat kapják meg elektronikus formában:

  • A műhelykonferencia prezentációját
  • A műhelykonferencián készült videófelvételt
  • Munkalapokat/dokumentummintákat az intézményi indikátorok meghatározásához

A konferencia anyagának megrendelői 50%-os kedvezménnyel (br. 19.050 Ft helyett 9.525 Ft-ért) vásárolhatják meg a Mód-Szer-Tár által kidolgozott és adaptálható mintadokumentumot, a Teljesítményértékelési Szabályozást – Kompetencia és teljesítményalapú értékelési rendszer (Word formátumban)

A szakmai anyagok ára: 12.000 Ft+Áfa, bruttó 15.240 Ft

  TÉR Műhelykonferencia a Mód-Szer-Tár-ban szakmai anyagai – Megrendelő lap (52,0 KiB, 94 hits)

Szakmai vezető: Lendvai Lászlóné, Ani a Mód-Szer-Tár szakmai vezetője, intézményfejlesztő