Pedagógiai portfólió és Mesterpedagógus pályázat készítését támogató Portfólió Műhelyek a Mód-Szer-Tár-ban – Bölcsődében dolgozó – a pedagógus életpálya kapcsán – portfólió készítéssel érintett kisgyermeknevelő, szaktanácsadó, bölcsődevezető kollégák számára

Online előadás

A közös műhelyfoglalkozások és az otthoni munkához nyújtott hathatós segítség eredményeként a résztvevők június végére szakértői támogatás mellett készíthetik portfólióikat, így a nyarat már többnyire pihenéssel, nem pedig „portfóliószorongással” tölthetik el.

A Mód-Szer-Tár 2023-ban is műhelyfoglalkozások keretében kívánja támogatni a pedagógiai portfóliók elkészítését. 

A műhelyfoglalkozás résztvevői

 • megismerhetik a minősítést érintő jogszabályi és eljárásbeli tartalmakat
 • megismerik a bölcsődei munkakörök esetében készítendő portfólió dokumentumait
 • tájékozódhatnak a portfólióval szemben támasztott jogszabályi és szakmai elvárásokról
 • megtapasztalhatják, miért elengedhetetlenül szükséges az általános Útmutató mellett az intézményspecifikus, ún. kiegészítő Útmutató ismerete – fókuszban a bölcsődei nevelés, gondozás
 • választ kaphatnak felmerülő kérdéseikre
 • megismerhetik a pedagógus kompetenciákat, indikátorokat – bölcsődei értelmezésben
 • a műhelyfoglalkozásokon találkozhatnak a „hasonló cipőben járó kollégákkal”, ahol előadások, közös munka és segítő beszélgetések részesei lehetnek
 • az elkövetkezendő hónapok alatt – szakértői támogatás mellett – körülbelül 80%-os készenléti állapotba hozhatják portfólió tartalmaikat

Az útmutatók elérhetőségei:

Amit ígérünk:

 • A műhelyfoglalkozásokon résztvevők hathatós segítséget kapnak saját portfóliójuk önálló elkészítéséhez,

Amit nem ígérünk:

 • A műhelyfoglalkozások során kivitelezhetetlen a résztvevők teljes és végleges portfóliójának elkészítése, ahhoz az „otthoni feladatok” maradéktalan ellátására is szükség lesz,
 • és nincs mód az alapvető informatikai kompetenciák fejlesztésére, melyre a „rendszer működtetéséhez” minden pedagógusnak szüksége lesz.

Akiket várunk:

A 2023. február közepén induló és június elejéig tartó (pontos időpont beosztás a jelentkezési lapon) Portfólió műhely foglalkozásainkra azokat a kollégákat várjuk, akik az egyébként gyakran sok nehézségekkel járó mindennapi pedagógiai feladataik mellett is „bevállalják” a portfóliókészítést, elkerülve ezzel a nyári és kora őszi „portfóliószorongást”:

 • Bölcsődékben dolgozó és Pedagógus I. fokozatba besorolt kisgyermeknevelőket, akik 2023. november 25-ig töltik fel pedagógiai portfóliójukat.

A portfólió műhelyek vezetője:

 • Koppány Ivett bölcsődevezető, mentorpedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő

Szakmai vezető: Lendvai Lászlóné Ani intézményfejlesztő, köznevelési szakértő, tanfelügyelő/minősítő tréner

Időpont: 2023. április 3-tól a jelentkezési lap szerinti ütemezéssel.

Az utolsó foglalkozás időpontjának kijelölésére a műhely tagok döntése alapján kerül majd sor, mikor próbavédésen mutathatják be egymásnak a munkáikat.

Az online portfólió műhelyek általában három hetenkénti rendszerességgel (alkalmanként 3 óra) fognak működni: 

 1. KISGYERMEKNEVELŐ: bölcsődében, mini bölcsődében pedagógus munkakörben foglalkoztatottak
 2. BÖLCSŐDEVEZETŐ, SZAKTANÁCSADÓ: bölcsődében, mini bölcsődében pedagógus munkakörben foglalkoztatottak

Az online műhelyfoglalkozásokat Google Meet alkalmazással tartjuk.

Részvételi díj: 40.000 Ft+Áfa, bruttó 50.800 Ft/fő

Egyéni igény alapján külön szolgáltatás/díjazás ellenében lesz lehetőség az elkészült teljes portfólió előzetes szakértői véleményezésére.

A jelentkezési lapot, kérjük, hogy – a különböző műhelyek tartalmainak pontosítását és az együttműködést segítendő – pontosan töltse ki.

  Pedagógiai portfólió és Mesterpedagógus pályázat készítését támogató Portfólió Műhelyek a Mód-Szer-Tár-ban – Jelentkezési lap (76,0 KiB, 0 hits)