Pedagógiai asszisztensek VIII. Országos Konferenciája a Mód-Szer-Tár-ban

Konferencia

A konferencia résztvevői tájékoztatást kapnak a legfrissebb jogszabályi változásokról, ezt követően pedig neves szakemberek tolmácsolásában egy olyan fontos területre hívjuk fel a figyelmet, melynek fejlesztésében kulcsszerepet vállalhatnak és végezhetnek a pedagógiai munkát segítő asszisztensek.

A köznevelés valamennyi szereplőjét érintő jogszabályváltozások a pedagógiai asszisztensek foglalkoztatását és mindennapi munkáját is érintik. A közös értelmezést az óvodák világát jól ismerő előadó fogja segíteni.

A konferencia központi pedagógiai témája a gyermekek önértékelési és önérvényesítési képessége. Neves előadó páros – egy gyermekpszichológus és a pedagógiai asszisztensek képzésében is nagy múlttal rendelkező képző/mentálhigiénés szakember – izgalmas, olykor a humort sem nélkülöző előadása az önértékelési motívumokra, mint az önbizalom és az önbecsülés, az énkép reális, a képességeket is figyelembe vevő önismeret fejlesztése hívják fel a konferencia résztvevőinek figyelmét.

A 3-6 éves korosztálynál tapasztalható viselkedési problémák hátterében rendszerint szorongás, zavartság, negatív önértékelés, esetleg a társak általi elutasítottság fájó érzése lapul. Egyfajta „ördögi kör”, mikor a sikertelenségekkel terhelt, esetleg dühös, vagy az elutasítástól félő gyermek elkezd rosszul viselkedni, majd jön a büntetés, a rossznak titulálás, a cimkézés, mely további haragot és szorongást szülhet. A konferencia résztvevői megismerhetik a Választások kerekét, mely egy vizuálisan jól szemléltethető megoldásokat kereső eszköz lehet a viselkedési problémák kezelése során.

Az elméleti tartalmak és gyakorlat közeli példák megosztása révén a résztvevő kollégák olyan ismeretekkel gazdagodhatnak, amelyeket alkalmazni tudnak a hétköznapi munkájukban, és amelyek saját személyiségük vonatkozásában is elgondolkodtatók, építők lehetnek.

Az előadásokról hangfelvétel készül, melyet azok az intézmények kapnak meg, ahonnan résztvevő érkezik/érkeznek. A tudásmegosztás ezen formájával is segíteni kívánjuk egy-egy intézményen belül a közös értelmezéseket. 

Tervezett program

8:00-9:00 Regisztráció

Köszöntő

Lendvai Lászlóné szakmai vezető, Mód-Szer-Tár

Az óvodákat és benne a pedagógiai asszisztenseket is érintő jogszabályi változások

Előadó: Vasas Dezsőné szaktanácsadó

Hogyan segíthetik a pedagógiai asszisztensek a gyermekek önértékelési és önérvényesítési képességeinek fejlesztését?

Előadók: Dr. Kelemen Lajos pszichológus és Dr. Kelemenné Kovács Csilla képző, mentálhigiénikus

A problémamegoldás egy lehetséges eszköze a Választások kereke  

Előadó: Török Ágota óvodapszichológus

Kísérő rendezvény: Kreatív munkák kiállítása pedagógiai asszisztensek alkotásaiból

Kiállítók:  A konferenciára, az ország különböző régióiból érkező/résztvevő Pedagógiai asszisztensek

Kérjük, hogy a jelentkezés során jelezzék, kik szeretnék a szervezők által biztosított asztalokon az alkotásaikat kiállítani, megmutatni társaiknak!

Meglepetés A J Á N D É K

Tombolahúzás, a Konferencia zárása

Szakmai vezető: Lendvai Lászlóné köznevelési szakértő, intézményfejlesztő

Akiknek ajánljuk: pedagógiai asszisztenseknek, óvodavezetőknek, óvodapedagógusoknak, intézmény igazgatóknak, valamint a téma iránt érdeklődőknek

A konferencia résztvevői az alábbi tartalmat kapják meg elektronikus formában: Az előadásokról hangfelvétel készül amit azok az intézmények kapnak meg, ahonnan résztvevő érkezik/érkeznek. 

Időpont: 2023. november 3. péntek 9:00-13:00 óráig

Helyszín: KMO Művelődési Központ és Könyvtár, 1191 Budapest, Teleki u. 50.

Megközelíthető: Kőbánya-Kispest Metró végállomás, és vasútállomástól gyalogosan kb. 3-4 perc (A visszajelzésben részletes tájékoztatást küldünk.)

Részvételi díj: bruttó 12.700 Ft/fő, 3-4-5 fő részvétele esetén bruttó 11.430 Ft/fő, 6 vagy több fő részvétele esetén adott intézményből, bruttó 10.160 Ft/fő

  Pedagógiai asszisztensek VIII. Országos Konferenciája a Mód-Szer-Tár-ban - Jelentkezési lap (30,0 KiB, 0 hits)

Egy szendvicsre és egy ásványvízre vendégül látjuk kedves Résztvevőinket!