Óvodavezetők online szakmai műhelye a Mód-Szer-Tár-ban 7. – Az Éves beszámoló készítésének módszertana szakmai anyagai

Megrendelhető

A nevelési év végéhez közeledve a soron következő aktuális vezetői feladatok egyike az Éves Beszámoló elkészítése, mely dokumentum és feladata jogszabályi elvárás szerinti kötelező tartalmakon túl több más alappilléren is nyugszik.

A 2024. május 8-án megtartott, a 2023-2024. nevelési év utolsó vezetői műhelyfoglalkozásán az Éves Beszámoló, illetve részben már a 2024-2025. nevelési év Munkatervének elkészítéséhez is módszertani segítséget kívántunk nyújtani. Bízunk abban, hogy a bemutatott tartalmakkal, a felmerülő kérdések megválaszolásával, valamint a foglalkozást követően megosztásra került módszertani segédanyagokkal hozzájárulunk ahhoz, hogy a beszámoló a nevelőközösség bevonásával, és határidőre elkészüljön.

Műhelyfoglalkozásunkon az alábbi kérdésekre kerestük a válaszokat:

 • Milyen jogszabályi háttere van az Éves Beszámolónak?
 • Melyek a beszámoló jogszabályi hivatkozással is alátámasztott kötelező tartalmai?
 • Pontosan hány területet érintően, és hány olyan értékelési szempontja kell, hogy legyen a beszámolónak, amelyek megvalósulását szükség szerint adatokkal is alátámasztott módon kell az óvodának értékelnie?
 • Milyen összefüggés van az intézményi önértékelés és a beszámoló tartalmai között?
 • Miért célszerű, hogy az éves beszámoló elkészítésébe lehetőség szerint minden munkatárs bevonódjon?
 • Milyen módszerek alkalmazásával készüljön a beszámoló?
 • Milyen módszerekkel vonhatók be az értékelési feladatokba az intézmény igazgatóhelyettesei, a szakmai munkaközösségek vezetői, a pedagógusok, és a munkájukat segítő kollégák?
 • Milyen határidővel kérheti a fenntartó a beszámoló elkészítését?
 • Résztvevők további kérdései

Akiknek ajánljuk: Gyakorlott és kezdő óvodaigazgatóknak, igazgatóhelyetteseknek, tagóvoda/telephely igazgatóknak, szakmai munkaközösségek vezetőinek, és minden érdeklődő pedagógusnak.

Megrendelőink az alábbi tartalmakat kapják meg elektronikus formában:

 • A beszámoló elkészítését segítő sablonok Word formátumban;
 • Intézményi jó gyakorlatot bemutató „Így is lehet” minta Éves Beszámoló;
 • A műhelyfoglalkozás prezentációja és videófelvétele.

Házigazda és előadó: Lendvai Lászlóné Ani intézményfejlesztő, köznevelési szakértő

A szakmai ajánlat margójára:  „Azt hiszem, akkor lesz egy hegycsúcson igazán szép a kilátás, hogyha gyalog megyünk oda fel, megizzadunk, verejtékezünk és elfáradunk.”

A szakmai anyagok ára: 9.000 Ft+Áfa, bruttó 11.430 Ft

  Óvodavezetők online szakmai műhelye a Mód-Szer-Tár-ban 7. – Az Éves beszámoló készítésének módszertana szakmai anyagai - Megrendelő lap (52,5 KiB, 45 hits)

Az Óvodavezetői műhely 7. résztvevői, illetve a szakmai anyagainak megrendelői  50%-os kedvezménnyel (br. 15.875 Ft helyett 7.938 Ft-ért) vásárolhatják meg a Mód-Szer-Tár által kidolgozott Óvodai éves beszámoló/értékelés a jogszabályi elvárások tükrében (javasolt segédanyag csomag sablonjait óvodapedagógusok és fejlesztő szakemberek részére) 2023/2024. nevelési évre aktualizáltan.