Óvodán kívüli óvodai nevelés megszervezése a koronavírus- járvány idején – Adaptálható – Általános tájékoztató – Ingyenesen letölthető szakmai anyag óvodavezetőknek, óvodapedagógusoknak, családoknak

Egyebek

A segítő szándék őszinte erejével ajánlunk fel módszertani kiadványunkat a koronavírus-járvány miatt Home Office üzemmódban működő hazai és határon túli magyar óvodapedagógusok számára.

A kialakult helyzet első napjaiban számos vezetői utasítás és bevezetésre került gyakorlatterv vált elérhetővé a különböző szakmai közösségi oldalakon, és módszertani ajánlásával az oktatásirányítás is gyorsan reagált. Köszönet ezért, és külön köszönet mindazoknak, akik a folyamatosan megújuló online felületeiken változatos tartalmakkal segítik az olykor komoly kihívásokkal terhelt óvodapedagógusokat.

Az óvodapedagógus társadalom ebben a nagyon nehéz helyzetben is a családi nevelés elkötelezett segítője kíván lenni, azonban a számos innovatív törekvés és pozitív tapasztalatok mellett, az intézményvezetői és az óvodapedagógusok szintjén is sok a bizonytalanság, a feltételek különbözőségéből fakadó probléma, a megválaszolatlan kérdés.  Ajánlásunkkal az átmenetileg Home Office-ban is működő intézmények óvodavezetőinek és pedagógusainak kívánunk segíteni az intézményi szabályozáshoz és gyakorlathoz.

Szeretnénk megkérni az óvodapedagógusokat, hogy a kialakított online csatornáik igénybevételével juttassák el a családok számára is a sok tekintetben róluk és nekik is szóló kiadványt. Ugyanerre kérnénk minden külhoni szakmai kapcsolatokat ápoló nevelő közösséget is, hogy megosztásaikkal gazdagítsák együttműködésük tartalmait, segítve ezzel a külhoni pedagógus társakat is.

Az Óvodán kívüli óvodai nevelés megszervezése a koronavírus- járvány idején – Adaptálható – Általános tájékoztató c. segédanyag kiadvány díjmentesen tölthető le a Mód-Szer-Tár Webáruházából is, ahol szeretettel várunk minden óvodapedagógia iránt érdeklődőt.

Készítette: Lendvai Lászlóné intézményfejlesztő és Katinszki Ferencné intézményvezető 

Munkájukat segítette: Péter Julianna óvodapedagógus

Szakmai vezető: Lendvai Lászlóné Ani intézményfejlesztő

  Óvodán kívüli óvodai nevelés megszervezése a koronavírus- járvány idején - Általános útmutató (3,0 MiB)