Óvodák online vers- és mesetára – Verselés-mesélés a koronavírus-járvány időszakában – Felhívás! Határidő meghosszabbítva!

Egyebek

A magyar óvodai nevelés részeként azon verses-mesés alkotások előadásaiból szeretnénk egy online verses-mesés gyűjteményt készíteni és mindenki számára ingyenesen elérhetővé tenni, melyek a koronavírus okán bevezetett óvodán kívüli óvodai nevelés időszakában születtek.

Az óvodabezárásokat is megkívánó koronavírus-járvány időszakában bevezetésre került óvodán kívüli nevelésre az ország számos településén, számos óvodában került sor. 

A sok nehézséggel is járó Home Office “üzemmód” azonban pozitív pedagógiai hozadékokkal is járt. Mind az óvodapedagógusok és segítőik, mind pedig a családok gyermek és felnőtt tagjai is számos új kihívással találkoztak, és mérettettek meg.

Megítélésünk szerint az elmúlt időszak kitörölhetetlen nyomot hagy, és az online technika alkalmazása a COVID-19 világjárványt követően, valamilyen mértékben, az óvodai nevelés részeként beépül majd a pedagógusok mindennapi gyakorlatába.

A személyes pedagógus-gyermek kapcsolat hiányát gyakran pótolták a különböző platformok igénybevételével történő online együttlétek, de a sok esetben saját készítésű digitális tartalmak is. Több más mellett ilyenek voltak azok a versek és mesék is, melyeket videófelvételek őriznek. 

A Mód-Szer-Tár az érintettek bevonásával szeretne a Home Office időszak – 52 nap – alatt született irodalmi alkotások feldolgozásának összegyűjtésével emléket állítani az elmúlt időszaknak.

Kérjük, hogy legyenek részesei az Óvodák online vers- és mesetára – Verselés-mesélés a koronavírus-járvány időszakában című, mindenki számára ingyenesen hozzáférhető online kiadványnak, és az ország bármely részéről (sőt, a határon túlról is!) az óvodákból, valamint a családok bevonásával a családokból is juttassák el hozzánk a Home Office “üzemmódban” és időszakában készült verses-mesés videó felvételek linkjeit, internetes elérhetőségeit!

Várjuk azokat a verseket, meséket, alkotásokat, melyet szívesen megosztana másokkal is!

A felhíváshoz tartozó kitöltött adatlapot és aláírt nyilatkozatot 2020. június 30-ig július 15-ig várjuk a karantenmesek2020@gmail.com e-mail címre.

Küldöm az új adatlapot

Adatlap:

  Óvodák online vers- és mesetára - Verselés-mesélés a koronavírus-járvány időszakában - Adatlap (18,5 KiB)

Az online vers- és mesetár kiadvány megjelenésének várható időpontja: 2020. szeptember 1.