„Az óvodavezető jobb keze az Óvodatitkár” – Óvodatitkárok VI. Országos Konferenciája a Mód-Szer-Tár-ban

Konferencia

Tisztelettel és szeretettel hívjuk és várjuk szakmai konferenciánkra, melyen aktuális témákkal kívánunk segítséget nyújtani óvodatitkároknak és az óvodák vezetőinek.

A szakmai nap során olyan tartalmakat kívánunk bemutatni, amelyeket az óvodatitkárok munkavégzése és életvezetése során hasznosítani tudnak, és amelyek segítenek „átvészelni” az olykor nagyon nehéz hétköznapokat. Előadóink a területeiket jól ismerő szakemberek, akik szívesen osztják meg ismereteiket és tapasztalataikat az egyre magasabb elvárásoknak megfelelni kívánó óvodatitkár és vezető kollégákkal.

Tervezett program

8:00-9:00 Regisztráció

Bemutatkozik a Mosolygós Magyarokért Mozgalom

Alapító: Farkas Éva 

9:00-9:15 A konferencia megnyitása

Lendvai Lászlóné intézményfejlesztő, a Mód-Szer-Tár szakmai vezetője

9:15-10:00 A fenntartó és az óvodavezető/óvodatitkár kapcsolata – „Minden jó vezető mellett áll egy zseniális óvodatitkár!”

Az óvodatitkári feladatok színes repertoárjából kiemelkedik a fenntartóval való kapcsolattartás segítése, mely alapvetően formálja az óvodáról kialakított képet, az intézmény reputációját és működtetését. Igyekszünk javaslatokat nyújtani ahhoz, hogy mely területeken lehet még hatékonyabbá tenni az óvodavezető – fenntartó közötti együttműködés támogatását, a zökkenőmentes intézményműködtetés elősegítését a munkaköri leírásban szereplő tevékenységek számbavételével és azon túl. 

Előadó: Gallerné Szondi Szilvia tanügyigazgatási, szervezet-és minőségfejlesztési szakértő, köznevelési vezető-főtanácsos

10:00-10:30 Az elmúlt időszak „leginkább népszerű” témái – Óvodatitkár műhelyfoglalkozások, óvodatitkárok a Facebookon „Kérdezz, felelek mindenre!?”

Minden, az óvodatitkári munkával összefüggésben felmerülő kérdésre találhatnak válaszokat a csoport tagjai. Mindannyian, akik kérdeznek, és akik válaszolnak, tanulhatnak, új ismeretekre tehetnek szert a felhozott témák kapcsán, hiszen ahány intézmény, annyiféle szervezeti felépítés, strukturáltság.

Előadó: Mártonné Ruzsák Tímea óvodatitkár, az Óvodatitkárok Facebook csoport létrehozója és adminja, a Mód-Szer-Tár óvodatitkár szakértője

10:30-11:00 Szünet

11:00-12:25 Kevesebb feszültséggel az óvodában, az irodában Egyszerű stresszkezelési lehetőségek

A stressz a mindennapok elkerülhetetlen velejárója. Az előadás célja, hogy megmutassa miként tekinthetünk másként a nehéz helyzetekre. Példákon keresztül mutasson be néhány egyszerű eszközt, ami segít a stressz okosabb kezelésében. 

Előadó: Dr. Szabó Éva tanszékvezető egyetemi docens, Szegedi Tudományegyetem Szociál- és Fejlődéspszichológiai Tanszék

12:25-12:45 Meglepetés műsor

Előadó: Sági Miklósné Juanita ny. dajka, Kispesti Tarka-Barka Óvoda

12:45-13:00 Tombola – A konferencia zárása

Lendvai Lászlóné intézményfejlesztő, a Mód-Szer-Tár szakmai vezetője

Tájékoztató: A szünetben szendvicsre és ásványvízre vendégül látjuk kedves Résztvevőinket

Akiket várunk: óvodatitkárokat, óvodavezetőket és érdeklődő kollégákat

Szakmai vezető: Lendvai Lászlóné intézményfejlesztő

A konferencia időpontja: 2022. február 17. péntek, 9:00 – 13:00 óráig

Helyszíne: KMO Művelődési Központ, 1191 Budapest, Teleki u. 50.

(A helyszín megközelíthetőségéről részletes leírást küldünk.)

Részvételi díja: 10.000 Ft/fő (amennyiben egy intézményből 3 fő jelentkezik, a 3. fő 50% kedvezménnyel, vagyis 5.000 Ft/fő részvételi díjért vehet részt a konferencián, így a három fő számára összesen 25.000 Ft-ot számlázunk). A nagyobb intézményeknek szeretnénk kedvezni, hogy minél több kolléga részt vehessen a rendezvényen.

  Óvodatitkárok VI. Országos Konferenciája a Mód-Szer-Tár-ban - Jelentkezési lap (51,5 KiB, 37 hits)

A konferenciát partnereink teszik színesebbé és emlékezetesebbé: