„Az óvodapedagógus jobb keze a dajka” – XI. Országos Dajka-konferencia a Mód-Szer-Tár-ban

Konferencia

Ismét személyesen találkozhatnak az ország dajkái! A minden bizonnyal érdeklődésre számot tartó szakmai tartalmakon túl ezúttal sem maradhat el a humor.

Az ősz első napjait felforrósították a jogszabályi változások, melyek a köznevelés minden szereplőjét, köztük a pedagógiai munkát közvetlenül segítő dajkákat is több szálon érintik. A változásokról szóló tájékoztatást ki-ki az intézménye vezetőjétől megkapja, fontosnak tartjuk azonban, hogy egy összefoglaló előadás keretében a dajkákat is érintő jogszabályi tartalmakról mi is tájékoztassuk a konferencia résztvevőit.

A jogszabályváltozások közös értelmezését követően a személyiségfejlesztés olyan fontos területéhez kérjük a dajkák együttműködését, mint a gyermekek önértékelési és önérvényesítési képességének fejlesztése. Felnőttként is tudjuk, hogy a megfelelő önbizalomnak egyaránt fontos szerepe van az egészség és a pszichés jólét szempontjából. Ugyanakkor gyakran hallani egy-egy gyermek önmaga megítélése során, hogy „Én ezt nem tudom megcsinálni”, „Megint béna vagyok”, „Attól félek, hogy ez sem fog sikerülni”, „Kinevetnek, ha nem tudom”, „Pisti ezt nálam sokkal jobban tudja”, stb. Ezeknek a gyermekeknek sajnos kevés az önbizalmuk, mely messzemenően hatással lehet az iskolai beilleszkedésre és a tanulmányi eredményre ugyanúgy, mint ahogy a túlzott önbizalom is. E fontos területről neves előadók tolmácsolásában hallgathatnak minden bizonnyal érdekfeszítő, és olykor humorral is átitatott előadást az ország különböző régióiból érkezett dajkák, akik számára mindig meghatározó élmény az országos dajka konferencián való részvétel.  

Tervezett program

8:00-9:00 Regisztráció

Köszöntő

Lendvai Lászlóné szakmai vezető, Mód-Szer-Tár

Az óvodákat és benne az óvodai dajkákat is érintő jogszabályi változások

Előadó: Vasas Dezsőné szaktanácsadó

Hogyan segíthetik a dajkák a gyermekek önértékelési és önérvényesítési képességeinek fejlesztését?

Előadók: Dr. Kelemen Lajos pszichológus és Dr. Kelemenné Kovács Csilla képző, mentálhigiénikus

Meglepetés műsor

Előadó: Meglepetés

Tombolahúzás, a Konferencia zárása

Szakmai vezető: Lendvai Lászlóné köznevelési szakértő, intézményfejlesztő

Akiket várunk: dajkákat, óvodapedagógusokat, intézmény igazgatókat, a téma iránt érdeklődőket

A konferencia résztvevői az alábbi tartalmat kapják meg elektronikus formában: Az előadásokról HANGFELVÉTEL készül, amit azok az intézmények kapnak meg, ahonnan résztvevő érkezik/érkeznek. 

Időpont: 2023. október 20. péntek 9:00-13:00 óráig

Helyszín: KMO Művelődési Központ és Könyvtár, 1191 Budapest, Teleki u. 50.

Megközelíthető: Kőbánya-Kispest Metró végállomás, és vasútállomástól gyalogosan kb. 3-4 perc (A visszajelzésben részletes tájékoztatást küldünk.)

Részvételi díj: bruttó 12.700 Ft/fő, 4-9 fő részvétele esetén bruttó 11.430 Ft/fő, 10 vagy több fő részvétele esetén adott intézményből, bruttó 10.160 Ft/fő

  XI. Országos Dajka-konferencia a Mód-Szer-Tár-ban - Jelentkezési lap (48,5 KiB, 0 hits)

Egy szendvicsre és egy ásványvízre vendégül látjuk kedves Résztvevőinket!

Jelentkezési sorrendben és korlátozott számban segítőnek várjuk – természetesen térítés mentesen – azokat a gyakornok óvodapedagógus kollégákat, akik már a pályakezdés időszakában fontosnak tartják az óvodapedagógus-dajka tudatos együttműködését. Cserébe szakmai segítséget kapnak pedagógiai portfóliójuk egyik szabadon választható dokumentuma elkészítéséhez, melynek témája e konferencia, és a segítő tevékenység bemutatása lehet.