Az inspiráló vezetés titka: Találd meg a miértedet! – Kezdő és már gyakorlott vezetők és vezetőhelyettesek szakmai napja a Mód-Szer-Tár-ban

Képzés

Miért ne találhatnád meg a Te saját miértedet?

Vajon miért tudnak egyes vezetők mindenki másnál jobban hatni a csapatuk tagjaira? Szakmai napunk résztvevői több más kérdésre keresve a választ megtudhatják arra a kérdésre is, hogy “Miért éri meg a miért mélyére ásni?”

Bármelyik szervezet meg tudja mondani, mit csinál; a legtöbb azt is el tudja magyarázni, hogyan csinálja; de azt csak nagyon kevesen tudják világosan megfogalmazni, miért csinálják.

  • Tisztában vagyunk vele, miért tesszük nap mint nap, amit teszünk?
  • Mi a megoldás, ha a miértünk nem kapcsolódik a jelenlegi munkánkhoz?
  • Hogyan hangoljuk össze csapatunk tagjainak miértjét szervezetünk közös törekvéseivel?
  • Miért fontos inspirálnunk a szülőket ahelyett, hogy manipulálnánk őket?
  • Stb.

Szakmai napunk során a résztvevők: 

  • megismerkednek Simon Sinek nagy hatású modelljével, az arany kör filozófiájáról, ami mentén egész szervezeteket lehet felépíteni, mozgalmakat elindítani és tömegeket inspirálni.
  • Sinek példáin és a kipróbált gyakorlatokon keresztül megismerkedhetnek azzal, mi kell ahhoz, hogy valóban vezetni és motiválni tudjunk – akár inspirálni szeretnénk másokat, akár valaki olyat keresünk, aki őket inspirálhatja.

Kiket várunk? Az óvodák vezetőit és vezetőhelyetteseit, valamint azokat a kollégákat, akik vezetői feladatok ellátására készülnek.

Előadó: dr. Szarka Emese oktató, kutató, coach és videotréner

A továbbképzés résztvevőinek elektronikus formában küldjük meg a feldolgozásra kerülő szakmai tartalmak prezentációit és kapcsolódó anyagait.

A pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII. 22.) sz. Kormányrendelet 5. § (3) d) pontja szerint a résztvevők igazolást kapnak.

Szakmai vezető: Lendvai Lászlóné intézményfejlesztő

Időpont: Későbbi időpontra ELHALASZTVA!

Helyszín: KMO Művelődési Központ, 1191 Budapest, Teleki u. 50.

Részvételi díj: bruttó 12.000 Ft+Áfa/fő, bruttó 15.240 Ft/fő

 

A szakmai nap margójára

„Az önmegvalósítás nem kiváltság, hanem jog. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy a munkájában kiteljesedjen, hogy reggelente lelkesedéssel gondoljon a rá váró feladatokat, hogy a munkahelyén biztonságban érezze magát, és este azzal az érzéssel térjen haza, hogy hozzájárult valamihez, ami túlmutat az ő személyén. Az önmegvalósítás nem lutri. Nem a szerencsés keveseknek fenntartott érzés, akik elmondhatják magukról: »Szeretem a munkámat.« A vezető pozícióban lévőknek kötelességük, hogy olyan környezetet alakítsanak ki, amelyben a gondjaikra bízott emberek úgy érezhetik, részesei valaminek, ami túlmutat rajtuk.” „A nagy vezetők ugyanis nemcsak motiválnak, hanem inspirálnak, cselekvésre buzdítanak. Aki inspirálni képes, az célt ad az embereknek, vagy az összetartozás érzését nyújtja. […] A valódi vezető követőket szerez, akik nem utasításra cselekszenek, hanem azért, mert vezetőjük cselekvésre inspirálta őket.” (Simon Sinek)