A vezető, mint biztos bázis – Óvodai vezetők és vezetőhelyettesek szakmai napja a Mód-Szer-Tár-ban

Képzés

Válj biztos bázissá csapatod, embereid számára és szerezz használható ismereteket, hogyan kerülhetjük el, hogy a külvilág sodrásai, a politikai helyzet, a legkülönbözőbb válságok és krízisek hatására túszokká váljunk?

Azok az emberek, akiknek vannak biztos bázisai, képesek a felfedezésre, és játékosan viszonyulnak az élethez. Ez az alapja az önbecsülés felépítésének is, és így a sikeres életvezetésnek, ill. más emberek vezetésének.

A biztos bázisok – amelyek lehetnek emberek, lehetnek célok az életünkben – különlegesek számunkra. Energiaforrások ezek, mivel egyfajta védelmet jelentenek; számíthatunk rájuk, ha kérjük, útmutatásul szolgálnak nekünk és segítenek abban, hogy ne váljunk tússzá. Ahhoz, hogy valaki biztos bázis legyen az életünkben, nincs feltétlenül szükség arra, hogy cselekedjen.

Több más mellett az alábbi kérdésekre keressük, és kaphatnak a résztvevők válaszokat:

  • Kik a biztos bázisaink? 
  • Hogyan válhatunk mi magunk is biztos bázisokká? 
  • Vajon szakmai szerepünkben mennyire vagyunk már most alkalmasak erre?
  • Hogyan kerülhetjük el, hogy a külvilág sodrásai, a politikai helyzet, a legkülönbözőbb válságok és krízisek hatására túszokká váljunk?

Az interaktív szakmai nap fő témái:

  • A biztos bázis alapjai. Az eredményes dialógus konfliktushelyzetekben I.
  • Az eredményes dialógus konfliktushelyzetekben II. A vezető, mint biztos bázis.

Kiket várunk? A feldolgozásra kerülő tartalmak megerősítést adhatnak a vezetői feladatok ellátásához és vállalásához, ezért várjuk a már vezetői feladatot ellátó, valamint a vezetői pályázatot/vezetési programot benyújtani kívánó kollégákat.

Előadó: dr. Szarka Emese oktató, kutató, coach és videotréner

Szakmai vezető: Lendvai Lászlóné intézményfejlesztő

Időpont: Későbbi időpontra ELHALASZTVA!

Helyszín: KMO Művelődési Központ, 1191 Budapest, Teleki u. 50.

Részvételi díj: 12.000 Ft+Áfa/fő, bruttó 15.240 Ft/fő

 

A továbbképzés résztvevőinek elektronikus formában küldjük meg a feldolgozásra kerülő szakmai tartalmak prezentációit és kapcsolódó anyagait.

A pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII. 22.) sz. Kormányrendelet 5. § (3) d) pontja szerint a résztvevők igazolást kapnak.