S.O.S. segítségnyújtás a pedagógus, a vezető és az intézmény önértékeléséhez, valamint a tanfelügyeleti ellenőrzések előkészítéséhez

A legtöbb intézményben már gyakorlattá vált az önértékelés, azonban vannak, akik segítséget igényelnek ehhez a tanfelügyeleti ellenőrzések előtt, no meg a határidő is szorít,

mivel 2020. június végéig minden, a rendszerben lévő pedagógus önértékelését el kell végezni, ehhez pedig már csak az idei és a következő nevelési/tanév áll rendelkezésre.

Mindhárom szinten 2015 szeptemberétől került bevezetésre a tanfelügyeleti ellenőrzéseket megelőző, kötelezően elvégzendő önértékelés. Az elmúlt évek során intézményi konzultációkon és szakmai napjainkon, valamint a különböző intézmény típusok számára kidolgozott – az önértékelési kézikönyvekkel teljes mértékben koherens – önértékelési csomagjainkkal számos esetben voltunk a pedagógusok és vezetőik segítségére. Mind az intézményi, mind pedig a szakértői visszajelzések szerint ez a szakmai megsegítés eredményesnek bizonyult a MÓD-SZER-TÁR részéről.

Szakmai napunkon intézmény típustól függetlenül ez úton is hathatós segítséget kívánunk nyújtani a pedagógus, a vezető és az intézményi önértékeléshez.

Amit ígérünk:

  • Az értékelési folyamatok bemutatásán túl gyors és hatékony segítséget nyújtunk a pedagógus, a vezető és az intézményi önértékelés tervezéséhez és lebonyolításához, valamint a kapott mérési eredmények hasznosításához.
  • A résztvevők mindhárom szinten (pedagógus, vezető, intézmény) – a kész dokumentumok bemutatásával – bepillantást nyerhetnek egy intézmény önértékelési gyakorlatába.
  • A tanfelügyeleti ellenőrzésekre történő felkészülést olyan tanfelügyelő szakértő fogja tapasztalatainak közreadásával megsegíteni, aki az elmúlt időszakban már több óvoda tanfelügyeleti ellenőrzésében és minősítési eljárásokban vett részt.
  • A résztvevők a szakmai nap prezentációja mellett elektronikus formában megkapják az intézménytípusuknak megfelelő (óvoda, általános iskola, alapfokú művészeti iskola, kollégium, szakképző, gyógypedagógiai intézmények/általános iskola) önértékelési csomagunkat, mely, mint egy mankó segíti majd az önértékelést.
  • Hathatós szakmai segítséget nyújtunk a tanfelügyeleti ellenőrzések fogadásához és sikeres lebonyolításához.
  • Segítünk eligazodni a határidős feladatok pontos értelmezésében.
  • Igyekszünk megválaszolni minden olyan kérdést, amelyet a résztvevők felvetnek.

Az önértékelési csomagok a képzésen részt venni nem kívánók számára is megrendelhetők a www.mod-szer-tar.hu oldalunkon keresztül az alábbi linkek segítségével:

  • PEDAGÓGUS önértékelés – segédanyag-csomagok a tervezéstől a megvalósításig

http://mod-szer-tar.hu/2017/11/30/pedagogus-onertekeles-segedanyag-csomagok-a-tervezestol-a-megvalositasig/

  • VEZETŐI önértékelés – segédanyag-csomagok a tervezéstől a megvalósításig

http://mod-szer-tar.hu/2017/12/19/vezetoi-onertekeles-segedanyag-csomagok-a-tervezestol-a-megvalositasig/

  • INTÉZMÉNYI önértékelés – segédanyag-csomagok a tervezéstől a megvalósításig

http://mod-szer-tar.hu/2017/12/01/intezmenyi-onertekeles-segedanyag-csomagok-a-tervezestol-a-megvalositasig/

Akiket várunk: önértékelési csoportok tagjait, intézményvezetés tagjait, munkaközösségek vezetőit, értékelésre kijelölt, valamint az érdeklődő pedagógus kollégákat

Előadó: Lendvai Lászlóné tanfelügyelő-minősítő szakértő/tréner, intézményfejlesztő és Kovácsné d’Elhougne Ilona tanfelügyelő/minősítő szakértő

Szakmai vezető: Lendvai Lászlóné intézményfejlesztő

Időpont: 2019. február 15. péntek, 10:00 – 15:00 óráig

Helyszín: KMO Művelődési Ház, 1191 Budapest, Teleki u. 50.

Részvételi díj: 8.500 Ft/fő

  S.O.S. segítségnyújtás a pedagógus - Jelentkezési lap (46,5 KiB)

Igény szerint szakmai napunk megtartására az ország nagyobb városaiban, régióiban és kistérségeiben, a főváros kerületeiben is lehetőség van kihelyezett formában.

Facebooktwittergoogle_plusby feather