Mesterprogram megújítása – „Mesterpedagógus szeretnék maradni!”

Képzés

Tapasztalt szakértői tanácsadással és tudásmegosztással felkészítés Mesterprogram megújítására nem csak a 2020-ban, hanem az azt követő években érintett Mesterpedagógusok számára is.

“A pedagógusminősítési rendszer kiegészítése, kipróbálása és korrigálása” TÁMOP-projekt keretén belül 2015. évben Mesterpedagógus fokozatot szerzett pedagógusok közül – remélhetőleg sokan – élve a 326/2013. (VIII.30.) Korm. rendelet alapján felkínált lehetőséggel, részt kívánnak venni a 2020. évi Mesterpedagógus fokozatot megújító minősítési eljárásában.

Szakmai délutánunkon a Mesterpedagógus fokozat megújításához szükséges eljárásrend részletes, és számos gyakorlati példával alátámasztott közös értelmezésére, a felmerülő tisztázatlan kérdések megválaszolására, és tapasztalatcserére kerül sor. Miközben a jelenlévők választ kapnak kérdéseikre is,  képesek lesznek megfelelő döntéseket hozni és annak fényében elkészíteni pályázatukat, melynek következményeként – reményeink szerint – az újabb sikeres eredménnyel záruló minősítési eljárás révén a következő ötéves időszakra is megtarthatják Mesterpedagógus besorolásukat.

A szakmai nap során többek között az alábbi kérdésekre keressük a választ:

 • Pontosan milyen feltételekkel lehet részt venni a Mesterpedagógus fokozat megújítását célzó minősítési eljárásban?
 • Ismét el kell készíteni a következő öt éves időszakra vonatkozó Mesterpedagógus- pályázatot?
 • A Mesterpedagógus-pályázat elkészítése és az OH- informatikai felületére történő feltöltés határideje 2019. november 25.?
 • Az új pályázat elkészítésekor ugyanazokat a dokumentumtípusokat kell elkészíteni és feltölteni az OH által biztosított elektronikus felületre, mint az előző pályázat készítésekor?
 • Mit tartalmazzon a bemutatóportfólió?
 • Hol, és hogyan kell bemutatni az előző ötéves program során elért eredményeket?
 • Milyen következményei vannak a sikeres, illetve a sikertelen eredménnyel záruló minősítési eljárásnak?
 • Milyen lehetőség van a megújító eljárásból való visszalépésre?
 • Mesterpedagógus besorolásból Mesterpedagógus besorolásba? – Hogy is van ez?
 • Milyen szabályai, előnyei és hátrányai vannak a közös Mesterprogram készítés lehetőségének?
 • Van-e lehetőség az eredeti Mesterprogramtól eltérő fő tevékenység választására?
 • Részt vehet-e a megújítási eljárásban az a pedagógus, aki a Mesterprogramja megvalósításának ideje alatt vonul nyugdíjba?

A Mód-Szer-Tár tapasztalt szakértője mellett – kihasználva, hogy a résztvevők különböző tudástartalmakkal rendelkeznek – lehetőség nyílik arra, hogy – a délutáni frissítő gyümölcsöket, kávét és ropogtatni valókat kínáló asztalokat körbe ülve, a kollégák egymástól is ötleteket és tanácsokat kapjanak.

Kiknek ajánljuk?

 • “A pedagógusminősítési rendszer kiegészítése, kipróbálása és korrigálása” TÁMOP-projekt keretén belül 2015-ben Mesterpedagógus fokozatot szerzett, és azt megújítani szándékozó pedagógusokat.
 • Azokat a 2016. után Mesterpedagógus fokozatot szerzett pedagógusokat, akik előrelátó módon már most gondolnak Mesterpályázatuk jövőbeni megújítására, és tisztában kívánnak lenni az elvárásokkal, valamint Mesterprogramjuk megvalósításának megfelelőségével.

Előadó: Petránné Képes Gizella óvodavezető, minősítő-tanfelügyelő szakértő, tréner

Szakmai vezető: Lendvai Lászlóné Ani intézményfejlesztő, tanfelügyelő /minősítő szakértő tréner

Időpont: 2019. június 25. kedd, 14:00 – 17:00 óráig

Helyszín: KMO Művelődési Ház, 1191 Budapest, Teleki u. 50.

Részvételi díj: bruttó 10.000 Ft/fő

  Mesterprogram megújítása - Jelentkezési lap (46,0 KiB)